Trip Berkurun Dahulu.

Assalamualaikum. Today I would like to share a simple family trip.Sebenarnya benda ni dah lama dah saja nak share. Hoho. Cuti sekolah.Family aku tak mampu laa nak tahan kapal terbang mendarat dekat overseas.So, ayah aku drive drive sampai dah Pahang.

Jalan yang takda kereta so bolehlah Porsche Ex5 ayah aku drift laju atas jalan.

Dihiasi permandangan yang MasyaAllah. Cantik sangat.

Perjalanan berjam jam cari gajah tak jumpa finally dapat jugak tengok gajah.
Cuma sayang lambat sikit tak dapat mandi dengan gajah.

And I teach them how to be a good deer.

Ini yang paling gila. Aku paling geli ular.Berat bapak aaa.
Dia keja telann tidur. Telan tidur. Bersenam takmau.

Pabila malam menjelma.Kami sekeluarga mencari ikan patin untuk
makan malam dalam sungai Termerloh. Haha.

Finally, dapat makan masak lemak tempoyak ikan Fatin. Ehh Patin
Dengan sambal belacan dia. Memang gempak aaaa. Haha

Muka poyo ala ala gangster.
Sapa curi ikan aku, aku rembat dalam sungai Temerloh.


Esoknya, ziarah penyu. Omeyynyaa penyu.

Aku layan penyu dengan penuh kasih sayang. 
Tapi dia keras macam tu jaa.

What a beautiful gorgeous apartment dekat Cherating.

Hehe katil yang empuk boleh boleh laa aku buat
loncat loncat . Stunt atas katil. 

Petangnya jale jale tepi pantei bersama Hana the poyos.


Entah apa apa -.-

Keriangan di swimming pool. Biasa laa rumah dulu ada.
Sekarang dah pindah hanya mampu terjun parit ja laa. Haha.

 Esoknya, balik. Penat. Perjalanan 3 hari 2 malam
penuh dengan kehijauan yang awesome. Just a simple trip
tak complicated sangat schedule perjalanan. Singgah Kl.
Jumpa cousin yang cute cute, Dan ibu ayah pergi 
kursus umrah. Hari seterusnya baru pulang ke Parit Buntar.
Alhamdulillah.



No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik