Story of Gangster

Assalamualaikum



Talk about my future. I change all my dream to be an engineer, a doctor, a geologist.
Now, I decided to be a GANGSTER. Haha. Ni kalau ibu ayah tahu ni dapat cap mohor
tangan di pipi.Aku penat.Aku bosan. Tengoklah cuti seminggu ni aku
habiskan masa dengan berfoya-foya. Bangun lambat,Tengok TV,Makan, Tidur.
Study memang tak laa.Kenapa aku jadi begini? Aku rasa entahlaaaaaaaa.
Kalau dapat result kerja kena perli nak buat perbezaan.Aihh aku panas aaaa.

So, aku decided buat perubahan drastik dalam hidup. Sekelip mata aku jadi begini.
Aku dah malas dengan buku. Dia buat perangai anjin* dengan aku. Hari Jumaat yang
mulia, last day sebelum cuti, sepatutnya perangai elok sikit sebab nak pi semayang Jumaat,
tapi hari tu jugak aku cari gaduh dengan Shida. Tengking Aini, Dengan Yaya tak
datang sekolah, Hanie aku buat tak tau. Odan aku marah. Dengan objek dalam kelas aku cari gaduh.
Aaaa kenapa dengan aku  haritu pun aku tak tau. Aku cakap dekat Wati, Aini, Ika aku tak nak
belajar dah. Nak jadi gangster.Tak sangka putus harapan sampai macam ni sekali. Teruk sangat dah ni. Hoho.Aku nak belajar karateeeee.Nak berlawan dengan orang.

Waktu Kimia, Cikgu Lailatul seronok mengajar kat depan. Aku boleh buat skrip hidup gangster dengan Aini. Sorry cikgu. Time tu aku ingat senapang, pistol, parang, pisau, kayu,tatu, geng,rokok, bergaduh, baju hitam.Aku ketua gangster.Imaginasi yang sangat tinggi sehingga mencecah angkasa lepas.Sembang dengan Aini ajak buat tatu. Pehhh mesti nampak style.Buat geng, siang siang gaduh. Time malam sembahyang jemaah Qiamulail.Haha bagus gangster macam ni.Biarlah aku yang jadi
generasi pengasas gangster Islamic.Pasal tatu, haa yang ni aku sembang dengan Aini bila nak semayang, semua iron tatu.Cool. Badan penuh parut.

Aku nak ada satu stor besar penuh untuk simpan senjata.Lagi best kalau gaduh macam main
perang perang sesama gangster.Bestnyaaa. Cedera kena tembak tu biasa aaa. Try smoking lagi.
 Asap keluar mulut hidung. Macam ekzos kereta.Nampak style weh.Teringin nak belasah orang.
Macam Divergent. Macam Lucy.Macam Die Hard.Takpayah sibuk nak jaga muka elak jerawat
semua sebab bertumbuk kan mesti laa muka jadi flat.Jerawat pun hilang. Benda simple.Haha.
Muka lebam lebam tu makeup.Jimat duit tak payah beli blusher.Darah kat mulut buat lipstik.

Sebenarnya tak salah kita nak buat benda yang lain dalam hidup.Aku saja nak bagi hilang tekanan.
Saja seronok.Sebab aku memang suka cerita action. Imaginasi semua ni. Normal normal.
Aku sebenarnya penat.Bukannya apa,otak aku dah jam teruk.I need a rest. Holiday. Aku tahu
zaman kegemilangan form 4 bukannya masa untuk berehat.Tapi aku nak tenangkan fikiran sekejap.
Lepas ni aku sambung balik perjuangan aku menentang komunis addmath pemberontak biologi semua benda alah ni.

THE END.



4 comments:

 
Images by Freepik