Life in Form 4

Assalamualaikum.





Kehidupan zaman kegemilangan form 4 buatkan aku rasa Ya Allah if I can turn back time, I want to be a kids. Aku tak tipu yang ambik sains stream memang kena struggle gila.Aku dah la jenis kurang rajin.Silibus lain gila dari form 3.Kalau tengok result midyear, ranking aku dengan budak account. Buat malu aaa. Ramai potong aku tengah highway.Yang aku enjin sentap laa. Leaking laa.Tayar pancit.Balik sekolah penat. Homework tak buat. Why jann? Why?

Firstly, Biologi. Memang awal lagi aku dah dapat bau rasa semua cara teacher tu ajar macam mana. Memang sains aku tak pernah A dengan dia.Tak faham wehh. So, aku cakap la dekat ayah nak pegi tusyen, apa aku dapat, kena maki free dalam kereta -.- Deep gila makan ketam kat restoran mata merah.Semua orang usha peliks. Pastu semua orang aku nak marah uhuks.Sampai sekarang Bio aku macam sh**l.

Second, Addmath.Dah dua kali aku failed. Ibu ayah kena faham. Aku jenis yang lambat catch up. Aku kena pemerhatian yg lama untuk faham apa yg ckgu ajar.Please jangan buat peta banding beza dengan anak orang lain. Tu bukan bagi motivasi tu bagi aku lagi down.Bagi aku masa untuk meningkat sikit sikit.Even, buat latihan aku ambil masa yg lama utk fikir. Aku tetap usaha cari jawapan.

Third, sejarah. Memandangkan aku memang liat macam getah nak baca buku, aku cuba faham apa yang cikgu ajar. Masalahnya apa yg cikgu ajar tak faham, macam mana aku nak baca nak buat nota bagi faham. Aku paling tak tahan bila kena perli sepadatnya dimampat masuk dalam bekas kedap udara.Deep sial. Aku diam ja makan hati makan ayam . Kalau aku menjawab kurang ajar namanya. So aku diam.

Conclusionnya, aku bukan tak nak usaha. Aku cuba buat apa yang aku mampu. Tapi hasil bukan boleh dapat dalam sekelip mata.Sabar la. Allah tahu bila masa yg terbaik untuk bagi. I need a support. Please give me a support.



No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik