Friendship never end

Assalamualaikum
  

Harini dekat sekolah. Aku tak tahu semuanya buat drama korea.First episod, Aku. Macam orang putus cinta. Addmath tolak cinta aku.Biologi halang cinta aku dengan Addmath. Jadi aku teriak aaaaa. Mak ayah aku nak satukan aku dengan addmath, aku tak berani nak terus terang. Sebab aku pernah lalui perkara yang sebelum ni.Tapi aku dengan addmath takda jodoh setakat ni. Perkahwinan ditangguhkan.Aku dan addmath cuba untuk kuatkan cinta kami.I never hate you babe. We have to try our best. Trust me okay.

Episod dua, Yaya tak puas hati markah Bm dia 74%. Satu lagi wehh. Kalau aku, aku pun geram. Dia nampak geram. Haha. Kebetulan mata aku tengah hujan renyai renyai time tu. Aku tak tahu Aini cakap apa tapi aku dengar Yaya cakap satu lagi laa b*bi. Aini sentap. Yaya pujuk. Aini kata pegi laa sana kim*k. Yaya pun sentap.So, Dua dua sentap. Aku lah yang kena satukan mereka semula.  Taknak la sorang jadi Dauntless, sorang jadi Erudite. Aku divergent. *Pengaruh movie* Jadi cerita mereka bersambung.

Episod 3, hati aku tak tenang.Cari Ika nak sembang. Ika cerita result dia lagi teruk. Aku lagi kesian dekat dia. Tapi dia nampak strong sado dari aku.Last last dua dua hujan di pagi hari. Dia dengan aku nangis. Wati kata takpa biar nangis untuk kali ni jangan nangis bila SPM nanti. Pergi toilet dengan Ika.Basuh tangan semua. Wati dengan Yaya datang. Yang Wati lagi kesian. Budak laki kelas aku memang keja tak puas hati dengan dia. Selalu bash dia.

Terbukanya cerita dalam tandas.*Flash back*Isnin sebelum exam, Aini tak datang memang rasa kesunyian dah. Wati dengan Ika duduk depan aku, memang apa apa selalu sembang dengan dia. Tiba tiba Isnin tu depa dua senyap. Pandang belakang pun tak. Aku dapat rasa sesuatu ada yang tak kena. Aku rasa kehilangan gila. Aku tak boleh wehh. Rasa awkard gilaa. Dengan depa aku bergurau, melawak, share cerita semua. Tetiba jadi macam shit. Haha. Rupanya depa sentap dengan aku dan bbrapa yang lain sebab depa rasa dipinggirkan.

Ya Allah. Tak sangka begini.Kadang kadang kita tak sedar orang terasa dengan kita kan. Rasa bersalah gilaa. Semua muka nak nangis tadi.Ya laa, orang yang kita selalu rehat sama sama, selalu sembang sama sama tetiba diam dengan kita.Aku dengan depa memang dah sebati. Macam kek wuuu. Haha. Dan sekarang our friendship become better.Now I know they are also important in my life. Part of my life

Sambungan episod Aini and Yaya. Haa, Aini dngn aku nak cari si Yaya. Dia pi toilet.dengan mata berair. Aku tarik dia. Suruh dua dua  minta maaf. Yaya kata takpa, Waktu Sejarah, Yaya tulis surat, 
"I love you bestfriendss. Sorry". Aini cry. Yaya cry. I cry. Sedih belajar sejarah. Deep gilaa. haha.
Guys, I hope tomorrow is better than today. Lepas ni cuti seminggu!Aku mesti rindu hampa.

Dear Aini ,Yaya, Wati and Ika, You are the most person who are close too me.You are the most understanding.Its hard to find, difficult to leave and hard to forget.Aku tak kisah anggapan hampa terhadap aku sama ada aku penting atau tidak,Tapi aku suka kawan dengan hampa. May Allah bless our friendship.
Hopefully we can be an excellent person during our life and afterlife. InsyAllah.
Friendship never end till Jannah.




2 comments:

  1. Jannah , this for youuu , for us

    When we first talked to each other
    I knew we would always be friends.
    Our friendship has kept on growing
    And I'll be here for you to the end.

    You listen when I have a problem
    And help dry the tears from my face.
    You take away my sorrow
    And put happiness in its place.

    We can't forget the fun we've had
    Laughing 'til our faces turn blue.
    Talking of things only we find funny
    People think we're insane-If they only knew!

    I guess this is my way of saying thanks
    For catching me when I fall.
    Thanks once again for being such a good friend
    And being here with me through it all.

    ReplyDelete

 
Images by Freepik